Ефективність та структура технології TASK-BASED LEARNING в контексті вивчення ділової іноземної мови та іноземної мови за професійним спрямуванням у вищих навчальних закладах

Немає доступних мініатюр
Дата
2022
Автори
Пономаренко О.В.
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Видавець "Сочінський М.М."
Інструкція
Сьогодні англійська мова є мовою міжнародного бізнесу, її сфери впливу невпинно зростають, щоб задовольнити попит . В Великій Британії, наприклад, функціонують сотні спеціальних шкіл, які оперують курсами ділової англійської мови не тільки для іноземців, але й для самих носіїв мови. Попит на вивчення ділової іноземної мови спостерігається і в нашій країні. Це змушує освітян та науковців шукати такі методи та технології викладання, які будуть ефективні та підготують учнів до успіху саме в діловому спілкуванні.
Опис
Специфіка ділової мови полягає в опануванні специфічної лексики, виконання окремих завдань, написання ділових електронних листів, підготовці презентацій та веденні переговорів. Викладання ділової іноземної мови, яке буде базуватись на вирішенні окремих специфічних завдань суттєво допоможе підготувати студентів до набуття вищезгаданих навичок, розвинути м’які навички та загалом допоможе підготувати їх до успішного кар’єрного зростання. Природа TBL дозволяє йому бути універсальним, і викладачі можуть поєднувати як форму, так і значення в одному занятті. Педагогічні завдання також створюють навчальну спільноту в аудиторії, де учні можуть вчитися один у одного та взаємодіяти зі своїм наставником. Необхідно додатково вивчати, як TBL можна використовувати для навчання на університетському рівні при вивченні іноземної мови професійного спрямування та ділової іноземної мови, залучати до вивчення спеціалістів необхідного спрямування та подолати брак аудиторного навантаження. Крім того, наявність матеріалів, у тому числі підручники та робочі зошити для студентів повинні бути розроблені для надання викладачам більших можливостей, ідей того, як використовувати TBL у навчанні ділової англійської мови.
Ключові слова
Бібліографічний опис
Пономаренко О.В. Ефективність та структура технології TASK-BASED LEARNING в контексті вивчення ділової іноземної мови та іноземної мови за професійним спрямуванням у вищих навчальних закладах. Стратегія сталого фінансово-економічного розвитку України:монографія/ За ред. д.е.н., професора О.О.Непочатенко. - Умань : Видавець "Сочінський М.М.", 2022. С.141-158.