Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки
Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки
Немає доступних мініатюр
Дата
2017-02-02
Автори
Гайдай, Ірина Володимирівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
УНУС
Анотація
Показано, що сік із плодів дерену відноситься до антиокислювачів
завдяки наявності в ньому концентрації вільних фенольних речовин.
Установлено, що термічна обробка дерену з водою при співвідношенні 1:1
протягом 48 годин сприяє переходу антоціанів у екстракт порівняно із
свіжовідпресованим соком, що підвищує їх концентрацію у 25 разів.
Опис
Ключові слова
фенольний комплекс, оптимізація технології
Бібліографічний опис
Гайдай І.В. Дослідження фенольного комплексу плодів дерену та розробка й оптимізація технології його переробки