Кафедра харчових технологій
Постійний URI для цієї колекції
Огляд
Останні матеріали
1 - 5 з 266
-
МатеріалАгротехнологічні особливості вирощування багаторічних злаків і пшениці спельти у світі й Україні(Уманський національний університет садівництва, 2020)Проведено оцінку пшениці спельти і пирію середнього за основними агробіологічними показниками (календарними датами початку основних фаз розвитку рослин, динамікою висоти рослин, накопиченням сухої маси, урожайністю зерна та вмістом білка) порівняно з м’якою пшеницею. Визначено показник стабільності формування врожаю зерна. Видання науковців Уманського національного університету садівництва містить роботи у галузі вивчення якості зерна та зернових продуктів злакових культур. Ця книга буде корисною селекціонерам, які працюють над створенням нових сортів пшениці, агрономам, які вирощують цю важливу продовольчу культуру, спеціалістам хлібної промисловості, науково-педагогічним працівникам, аспірантам і студентам сільськогосподарських спеціальностей і спеціалістам.
-
МатеріалFACTORS INFLUENCING THE POST-HARVEST QUALITY OF GARDEN STRAWBERRIES (REVIEW)(CPN Publishing Group, 2023)The article presents an analysis of the influence of modes and methods of storage of garden strawberries on their post-harvest quality in the chilled state. The influence of various coatings on the quality and preservation of berries is evaluated Keywords: strawberries, cooling, storage method, treatment
-
МатеріалВМІСТ ТА ФОРМИ ВОЛОГИ У ЗАМОРОЖЕНИХ ЯГОДАХ СУНИЦІ САДОВОЇ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ(Науковий вісник ТДАТУ, 2023)У статті досліджено кріорезистентність, вміст та форми вологи у заморожених ягід суниці садової сорту Полка за попередньої обробки в розчинах мальтодекстрину DE 15-20 концентрації 1, 2, 3, 4, 5, 6 %. Досліджено, що вміст вологи у свіжих ягодах суниці складав 92,5 %, з якої колоїдно-зв’язаної – 50,79 %, а осмотично-поглиненої – 41,71 %. Кріорезистентність заморожених ягід суниці складала 69,5-92,0 %, а масова частка вологи – 87,68-91,86 % за максимуму у варіанті з обробкою ягід у 6 %-му розчині мальтодекстрину. Встановлено, що частка вологи колоїдно-зв’язаної достовірно залежала від концентрації розчину мальтодекстрину та тривалості зберігання замороженої суниці з максимумом – у варіанті з обробкою ягід у розчині мальтодекстрину з концентрацією 6 % – 49,81 %, та зниженням до кінця зберігання на 0,87 %. Натомість, частка вологи осмотично-поглиненої достовірно залежала лише від концентрації розчину мальтодекстрину, з рівнем 40,98 %-42,04 %, за неістотного її зниження впродовж зберігання. Доведено, що за попередньої обробки ягід суниці в розчині мальтодекстрину 6 %-ї концентрації досягалося максимальне збереження вологи в ягодах. Ключові слова: заморожування, суниця, мальтодекстрин, кріорезистентність, вміст вологи, форми вологи
-
МатеріалBiological value of jam from fruit actinidia(Colloquium-journal, 2023)
-
МатеріалThe content of vital nutrients in actinidia fruits(Colloquium-journal, 2023)