Кафедра менеджменту

Постійний URI для цієї колекції

Огляд

Останні матеріали

Зараз показується 1 - 5 з 158
  • Матеріал
    Mechanisms and tools of personnel management in institutional economics
    (International Conference on Data Analysis and Management (ICDAM-2022)., 2022-06-23) Nadiia P. Reznik,Oleksandr V. Hridin,IvannaV. Chukina,Oleksiy O. Krasnorutskyy,Mykola V. Mykhaylichenko
  • Матеріал
    Improvement of the technology of garden strawberry jam in combi-nation with apple puree
    (Eastern-European Journal of Enterprise -Technologies, 2019) Zamorska I, Zamorskyi V., Halahur Y, Osyka V., Belinska S, Motuzka I, Bozhko T, Krasulya O, Fil M.
    Джем суничний – найбільш попу- лярний та цінний продукт перероб- ки з ягід суниці, технологія виробни- цтва якого передбачає використання пектинового розчину задля формуван- ня необхідної драглеподібної консистен- ції, що, в свою чергу, супроводжуєть- ся збільшенням виробничих витрат і утрудненням процесу виробництва. Для вирішення проблеми запропоновано технологію виробництва джему сунич- ного із ягід суниці садової, із заміною розчину пектину на пюре яблучне в кіль- кості 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 % від маси ягід з наступним уварюванням до вмісту сухих розчинних речовин не менше 62 %, фасуванням у скляну тару місткістю 250 см3, герметизацією, сте- рилізуванням та зберіганням за тем- ператури 20±1 °С. Повторність дослі- ду трикратна. Джеми досліджено на вміст сухих розчинних речовин, цукрів, органічних кислот, аскорбінової кисло- ти. Органолептичні показники якості джему оцінювали за 5-баловою шкалою. Результати проаналізовано за допомо- гою критерію Тьюки на рівні значимості 5 % (p≤0.05). Встановлено, що за вмістом сухих розчинних речовин джеми відповіда- ють вимогам ДСТУ 4900, масова част- ка яких має бути не нижчою 62 %, цук-рів – 56,2–57,2 %, титрованих кис- лот – 0,6–0,8 %, аскорбінової кисло- ти – 30,0 до 38,7 мг/100 г за її збереже- ності на рівні 47,7–55,5 %. Дослідження органолептичних показників якості показали, що додавання пюре яблучного в розмірі 20 % і вище призводило до під- вищення оцінки консистенції джему, що зумовлено утворенням необхідної драг- леподібної консистенції. Однак дода- вання пюре понад 25 % зумовлювало зниження загальної оцінки за рахунок погіршення зовнішнього вигляду джемів. Доведено, що для отримання оптималь- них драглеподібних характеристик джему суничного слід додавати 25 % пюре яблучного
  • Матеріал
    Improvement of the technology of garden strawberry jam in combi-nation with apple puree
    (Eastern-European Journal of Enterprise -Technologies, 2019) Zamorska I, Zamorskyi V., Halahur Y, Osyka V., Belinska S, Motuzka I, Bozhko T, Krasulya O, Fil M.
    Джем суничний – найбільш популярний та цінний продукт переробки з ягід суниці, технологія виробництва якого передбачає використання пектинового розчину задля формування необхідної драглеподібної консистенції, що, в свою чергу, супроводжується збільшенням виробничих витрат і утрудненням процесу виробництва. Для вирішення проблеми запропоновано технологію виробництва джему суничного із ягід суниці садової, із заміною розчину пектину на пюре яблучне в кількості 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 % від маси ягід з наступним уварюванням до вмісту сухих розчинних речовин не менше 62 %, фасуванням у скляну тару місткістю 250 см3, герметизацією, стерилізуванням та зберіганням за температури 20±1 °С. Повторність досліду трикратна. Джеми досліджено на вміст сухих розчинних речовин, цукрів, органічних кислот, аскорбінової кислоти. Органолептичні показники якості джему оцінювали за 5-баловою шкалою. Результати проаналізовано за допомогою критерію Тьюки на рівні значимості 5 % (p≤0.05). Встановлено, що за вмістом сухих розчинних речовин джеми відповідають вимогам ДСТУ 4900, масова част- ка яких має бути не нижчою 62 %, цукрів – 56,2–57,2 %, титрованих кислот – 0,6–0,8 %, аскорбінової кислоти – 30,0 до 38,7 мг/100 г за її збереженості на рівні 47,7–55,5 %. Дослідження органолептичних показників якості показали, що додавання пюре яблучного в розмірі 20 % і вище призводило до під- вищення оцінки консистенції джему, що зумовлено утворенням необхідної драглеподібної консистенції. Однак дода- вання пюре понад 25 % зумовлювало зниження загальної оцінки за рахунок погіршення зовнішнього вигляду джемів. Доведено, що для отримання оптимальних драглеподібних характеристик джему суничного слід додавати 25 % пюре яблучного
  • Матеріал
    Directions and recommendations for enterprises to overcome crises using anticipatory teams
    (Scientific Horizons, 2022) Kristina Sukhetska ; Ljudmila Aleshkina ; Anastasiia Movchaniuk ; Inna Novak ; Nina Pitel
    Anticipatory management plays an important role in the quality functioning and development of the enterprise, which determines the relevance of the study of the selected problem. The purpose of the article is to substantiate the importance of anticipatory management in the management of agricultural enterprises through the introduction of anticipatory teams into the organizational structure, which was caused by the destabilization of the external and internal environment in the conditions of the Russian-Ukrainian war. During the research, general scientific and special methods were used: analysis and synthesis, abstract-logical. The types of crisis situations that can probably happen to the enterprise have been studied. The main factors of the onset of the crisis in agricultural enterprises of Ukraine have been determined. Special attention is paid to the consequences of Russian military aggression. An analysis of the main performance indicators of agricultural enterprises was carried out. The share of Ukrainian companies that have anticipative teams were determined. The urgency of forming anticipatory teams in agricultural enterprises is indicated, which is a necessary means of forecasting and overcoming all possible crises. The basic structure of the company's anticipatory team has been formed. It was determined that solving the current crisis problems requires the involvement of specialists both at the state level and consultants from international organizations. t is recommended to create anticipatory teams at the level of agricultural enterprises, which will provide an opportunity for producers to quickly respond to crisis situations, it will be appropriate to implement the recommendations developed by the anticipatory team of donors. Thus, this study brings new knowledge about the specifics of the functioning of anticipatory teams and has practical value for Ukrainian agricultural enterprises in overcoming the consequences of crisis situations, including the Russian-Ukrainian war.
  • Матеріал
    Modeling the interaction between environment and the economy considering the impact on ecosystem.
    (E3S Web of Conferences, 2020) Koval, V., Mikhno, I., Trokhymets, O., Kustrich, L., Vdovenko, N.