Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Постійний URI для цієї колекції
Огляд
Останні матеріали
1 - 5 з 223
-
МатеріалСутність сервісу як економічної категорії та об’єкта інноваційного менеджменту(Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
-
МатеріалПерспективи розвитку гастрономічного туризму(Умань : ВІЗАВІ, 2024)
-
МатеріалМаркетингова стратегія ресторанів та кафе.(ВІЗАВІ, 2024, 2024-10-17)Нагернюк Д.В. Маркетингова стратегія ресторанів та кафе. Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи : матеріали ХІV Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Умань, 17 жовтня 2024 р.). Умань, 2024. С. 220-222
-
МатеріалЕКОЛОГІЧНО ОРІЄНТОВАНЕ УПРАВЛІННЯ ТУРИСТИЧНИМИ РЕСУРСАМИ РЕГІОНУ(ВІЗАВІ, 2024-10-17)З огляду на зростання уваги до екологічних питань у сучасному світі, збереження природного середовища та сталий розвиток туризму і рекреації є пріоритетними завданнями. Екологічно орієнтоване управління туристичними ресурсами спрямоване на зменшення негативного впливу туризму на екосистеми та збереження біорізноманіття. Важливо, що такий підхід не лише сприяє охороні природи, а й створює нові можливості для розвитку туристичної галузі через пропозицію екологічно безпечних туристичних продуктів та послуг. Сталий розвиток туризму вимагає інтегрованого підходу, що враховує екологічні аспекти в усіх сферах туристичної діяльності.
-
МатеріалСільський (зелений) туризм як форма малого підприємництва сільського населення(ВІЗАВІ, 2024-10-17)Туристична галузь відіграє важливу роль у розвитку економіки та соціальної сфери України. Різноманіття природно-ресурсного потенціалу, багата історія, культурно-обрядовий сектор створюють передумови для такої інноваційної форми туристичної діяльності як у сільський (зелений) туризм. Сільський (зелений) туризм визнано окремим видом туризму, розвиток якого є пріоритетним напрямом державної політики у статтях 4 та 6 Закону України «Про туризм», № 324 від 15.09.1995 р. У законодавстві України сільський (зелений туризм) розглядається як одна із послуг, що може надаватися в рамках господарської діяльності особистих селянських господарств. На нашу думку, сільський (зелений) туризм є спеціалізованим видом економічної, соціальної та культурної діяльності, до якої можна віднести елементи організованого та неорганізованого відпочинку з метою їх ознайомлення з місцевістю, особливостями території, природою, культурою, способом життя населення його цінностями тощо.