Перегляд Кафедра харчових технологій по Тема "алелопатія, рослинні рештки, пшениця м’яка, енергія проростання, схожість, дружність проростання, довжина стебла"
(Збірник Уманського НУС, 2021)
Господаренко Г. М., Любич В. В.
Пророщування зерна пшениці в борошні зі стеблиння кукурудзи і соломі пшениці не впливало на погіршення його схожості. Найменшу алелопатію проявляло пророщування зерна в борошні з соломи жита, найбільшу – в борошні з решток сої і соняшнику. Культури, за негативним впливом на висоту рослин пшениці м’якої, розташовуються в такому порядку: соняшник, гречка, сорго, сафлор, соя, гірчиця, льон, овес, ріпак, ячмінь, горох, пшениця. Пророщування зерна в борошні решток кукурудзи і жита не впливало на висоту рослин пшениці м’якої.