Кафедра рослинництва
Постійний URI для цієї колекції
Огляд
Перегляд Кафедра рослинництва по Автор "A. YATSENKO"
Результати на сторінці
Параметри сортування
-
МатеріалTHE INFLUENCE OF THE DURATION, THE METHOD OF SOWING AND THE REDUCTION RATES ON THE GROWTH AND PRODUCTIVITY OF WINTER WHEAT(Редакційно-видавничий центр УНУС, 2020) S. POLTORETSKYI ; S. TRETIAKOVA ; I. MOSTOVIAK ; A. YATSENKO ; N. POLTORETSKA ; A. BEREZOVSKYIНаведено аналітичний огляд вітчизняних і зарубіжних літературних джерел, щодо впливу строку і способу сівби на ріст, продуктивність, забур’яненість, ураження посівів пшениці озимої (Triticum aestivum L.) хворобами і шкідниками в різних ґрунтово-кліматичних умовах. В результаті проведеного аналізу встановлено, що науковці й до нині не мають єдиної думки 24 стосовно конкретних параметрів виконання цих агрозаходів. Проте, більшість з них зазначають, що в останні 10–15 років оптимальні строки сівби змістилися від оптимально ранніх до середніх і оптимально пізніх з урахуванням конкретних ґрунтово-кліматичних умов регіону вирощування культури. Вибір строку сівби супроводжується змінами й стосовно інших елементів технології вирощування пшениці озимої – добору сортів стосовно групи стиглості, встановлення норми висіву й способу сівби. Неоднозначним є вплив цих агрозаходів на продуктивність посівів та якість сформованого врожаю.