Використаня кореляції товарознавчих і теплофізичних характеристик вершків для їх експертизи

Немає доступних мініатюр
Дата
2018
Автори
Кепко, В.М.
Федоров, В.Г.
Кепко, О.І.
Пушка, О.С.
Лісовий, І.О.
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Izdevnieciba «Baltija Publishing»
Інструкція
Молочний жир є основним поживним та енергетичним компонентом усіх незбираних молочних продуктів, його вміст у продукті належить до основних технологічних та товарознавчих характеристик. Існуючий стандартизований метод визначення масової частки жиру в молоці, молочних продуктах та консервах – кислотний метод Гербера – вимагає певної кваліфікації лаборанта (на точність визначення в значній мірі впливає людський фактор) та істотних витрат часу і ресурсів [1]. Тому актуальним є пошук методів експрес-визначення частки жиру та інших компонентів молочних продуктів, наприклад, на базі встановлення зв’язків між технологічними (жирність, вологість, кислотність тощо) і теплофізичними (теплоємність, теплопровідність, температуропровідність, в’язкість тощо) характеристиками продукту.
Опис
Ключові слова
вершки, товарознавча експертиза, теплофізичні характеристики, молочний жир, вершки
Бібліографічний опис
Кепко В.М., Федоров В.Г., Кепко О.І. , Пушка О.С., Лісовий І.О. Використання кореляції товарознавчих і теплофізичних характеристик вершків для їх експертизи / International Multidisciplinary Conference «Science and Technology of the Present Time: Priority Development Directions of Ukraine and Poland» Wolomin, Republic of Poland, 19–20 October 2018. Volume 3. Wolomin: Izdevnieciba «Baltija Publishing», 2018. С.102-106.