Вплив лідерства на процес управління соціально-трудовими відносинами в інституціональному середовищі розвитку підприємництва в контексті економічної безпеки бізнесу

Немає доступних мініатюр
Дата
2023
Автори
Чернега Інна Іванівна
Нестерчук Юлія Олександрівна
Бленда Наталія Олександрівна
Жарун Олена Володимирівна
Костюк Віра Степанівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Видавнича група "Наукові перспективи"
Інструкція
Проблема лідерства ще з початку ХХ ст. дедалі частіше привертає до себе увагу, особливо в нестабільні періоди розвитку економіки та соціально-трудових відносин. На сучасному етапі в практиці роботи кращих підприємств під час оцінювання якостей праці керівника враховується рівень і якість виконання ним таких основних ролей, кожна з яких складається з комплексу лідерських функцій керівництва. Лідерські якості керівника як захисника інтересів членів колективу вимагають від нього вмілого поєднання у своїй роботі власних і колективних інтересів. Він повинен турбуватися про те, щоб не було простоїв через неефективну організацію праці, щоб робота була справедливо розподілена між працівниками. Лідерство можна назвати одним з унікальних феноменів суспільного та політичного життя, пов’язаних із використанням управлінських функцій. Лідерство є неминучим у цивілізованому суспільстві та стосується всіх сфер життєдіяльності людей.
Опис
В інституціональному середовищі розвитку підприємництва для збереження конкурентоспроможності у будь-якій галузі людської діяльності вже недостатньо лише наявності чіткої стратегії діяльності, високих стандартів якості роботи, високого рівня інформаційного забезпечення, високої компетентності усіх працюючих. Незважаючи на наявність позитивних змін у соціально-економічному розвитку України, політика держави у інституціональному середовищі розвитку підприємництва залишається практично незмінною, що не може не позначатися на процесі управління соціально-трудовими відносинами в контексті економічної безпеки бізнесу.
Ключові слова
Бібліографічний опис
Чернега І.І., Нестерчук Ю.О., Бленда Н.О., Жарун О.В., Костюк В.С. Вплив лідерства на процес управління соціально-трудовими відносинами в інституціональному середовищі розвитку підприємництва в контексті економічної безпеки бізнесу // «Актуальні питання у сучасній науці (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія Економіка», Серія «Державне управління», Серія «Техніка», Серія «Історія та археологія»)»: журнал. 2023. № 8(14) 2023. С. 150-162.