Вплив регуляторних механізмів підприємницької діяльності на бюджетно-податковий процес та сталий розвиток регіонів

Немає доступних мініатюр
Дата
2021
Автори
Мельник, Людмила Юріївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ ДКС Центр
Інструкція
Опис
Основною складовою регуляторних механізмів підприємницької діяльності суб'єктів аграрної сфери є бюджетно-податкові механізми, що забезпечують сталий розвиток регіонів, особливо за умов децентралізації. Виявлено, що фінансова самостійність господарюючих суб'єктів аграрної галузі регіону визначається не лише наявністю власних дохідних джерел, але і обсягом податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів. З'ясовано, що становлення і формування національної бюджетно-податкової системи потребують принципової зміни змісту бюджетно-податкових механізмів. Означено, що сталий розвиток регіонів взаємопов'язаний з регуляторними механізмами розвитку підприємницької діяльності та їх складовою бюджетного та податкового механізмів, оскільки це збалансований розвиток регіону. Сформовано та представлено авторський підхід щодо впливу регуляторних механізмів підприємницької діяльності на бюджетно-податковий механізм та сталий розвиток регіонів відповідно до ринкових умов господарювання, сучасної економічної теорії.
Ключові слова
регуляторні механізми;, бюджетно-податкові механізми;, сталий розвиток регіонів;, суб'єкти аграрної галузі;, бюджетна та податкова політика.
Бібліографічний опис
Вплив регуляторних механізмів підприємницької діяльності на бюджетно-податковий процес та сталий розвиток регіонів ЮО Нестерчук, РП Мудрак, ЛЮ Мельник… - Агросвіт, 2021. Вип. 13-14. С.3-10. С.