Технологічні особливості розробки та реалізації туру
Технологічні особливості розробки та реалізації туру
Немає доступних мініатюр
Дата
2024
Автори
Кожухівська Р.Б.
Саковська О.М.
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Інтернаука
Анотація
У статті проведено дослідження ключових аспектів використання digital-технологій при плануванні й реалізації туристичних і готельно-ресторанних послуг. Проаналізовано дефініції «діджиталізація» та «цифровізація». Указано, що digital-технології відіграють ключову роль в управлінні туристичними та готельно-ресторанними підприємствами, забезпечуючи автоматизацію бізнес-процесів і підвищення рівня якості обслуговування, а також розширення клієнтської бази та безліч інших переваг. Виокремлено найбільш використовувані підприємствами туристичної та готельно-ресторанної сфери digital-технології, які застосовуються для полегшення процесу подорожі та покращення перебування туристів під час відпочинку. Визначено та проаналізовано ключові переваги та недоліки використання digital-технологій. Указано, що для того щоб тримати знайти баланс між зручністю, ефективністю та збереженням якості обслуговування підприємствам необхідно враховувати як позитивні, так і негативні сторони впровадження digital-технологій. Розроблено практичні рекомендації для туристичних та готельно-ресторанних підприємств, які дадуть змогу у подальшому здійснювати ефективну туристичну політику на основі використання digital-технологій.
Опис
Упровадження та використання digital-технологій в економічних процесах підприємств сфери туризму та індустрії гостинності дає змогу підвищувати рівень їх конкурентоспроможності, розробляти нові послуги та розширювати ринки збуту; сприяє ефективності зайнятості населення та залученню інвестицій, а також сприяє процесам формування інформаційно освіченого суспільства. Зважаючи на виклики сьогодення й потребу у впровадженні інноваційних рішень в діяльність підприємств сфери туризму та індустрії гостинності, значення використання digital-технологій у процесі планування і реалізації послуг, помітно зростає та потребує креативних підходів. Враховуючи вищезазначене, виникає потреба у більш детальному вивченні питання цифровізації, зокрема використання digital-технологій при плануванні та реалізації туристичних і готельно-ресторанних послуг.
Ключові слова
Бібліографічний опис
Кожухівська Р.Б., Саковська О.М. Технологічні особливості розробки та реалізації туру. Міжнародний науковий журнал «Інтернаука». Сер.: «Економічні науки». 2024. № 4(84). С. 147-154.