Динаміка компонентів хімічного складу яблук, оброблених після збирання 1-метилциклопропеном

Немає доступних мініатюр
Дата
2017
Автори
Худік Л.М., Худік Людмила Миколаївна
Мельник О.В., Мельник Олександр Васильович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
НУХТ
Інструкція
Опис
У статті досліджено вплив післязбиральної обробки яблук ранньозимових сортів інгібітором етилену 1-метилциклопропеном (1-МЦП) на зміну основних компонентів хімічного складу плодів під час зберігання впродовж шести місяців у фруктосховищі-холодильнику. Встановлено високу ефективність обробки яблук 1-МЦП щодо уповільнення втрат органічних кислот, у т. ч. аскорбінової, збереження рівня сухих розчинних речовин, а також залежність зміни вмісту компонентів хімічного складу від тривалості зберігання.
Ключові слова
1-метилциклопропен, зберігання, сухі розчинні речовини, титрована кислотність, аскорбінова кислота, попереднє охолодження
Бібліографічний опис
Худік Л.М., Мельник О.В. Динаміка компонентів хімічного складу яблук, оброблених після збирання 1-метилциклопропеном. Наукові праці національного університету харчових технологій. 2017. Том 23. Вип. 4. С. 231–237.