Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/6434
Название: АВТОРЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук
Авторы: Желєзна, Валерія Валеріївна
Ключевые слова: пшениця спельта, якість, очищення, лущення, водотеплове оброблення, круп’яні продукти
Дата публикации: 20-мая-2017
Издатель: УНУС
Библиографическое описание: Возіян В. В. Розробка технології виробництва круп’яних продуктів із зерна пшениці спельти: автореф. дис.….канд. с.-г.. наук: 06.01.15. Уманський національний університет садівництва.Умань. 2017. 23 с.
Краткий обзор (реферат): У дисертаційній роботі викладено результати досліджень комплексного оцінювання якості зерна шести сортів і семи ліній пшениці спельти за геометричною характеристикою: лінійні розміри, об’єм, площа зовнішньої поверхні, питома поверхня, об’єм поверхневих шарів і сферичність. Встановлено, що зерно пшениці спельти відноситься до м’якозерного типу, містить: 12,3–20,6 % білка, що збалансований за амінокислотним складом, 29,2–44,9 % клейковини з ІДК 89–112 од. п., 56,9–62,7 % крохмалю з числом падання від 347 до 383 с, 1,7–2,1 % жиру, 2,1–2,3 % клітковини залежно від сорту та лінії. Маса 1000 зерен – 34,6–52,3 г, натура – 654–771 г/л, склоподібність – 38–84 %. Розроблено технологію первинного очищення зерна пшениці спельти від плівок. Науково обґрунтовано раціональні режими лущення та водотеплового оброблення для крупи з пшениці спельти № 1, подрібненої № 1, 2, 3 та плющеної.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/6434
Располагается в коллекциях:Наукові матеріали кафедри

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Возіян В.В. Автореферат 2017.doc1,89 MBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.