Зимостійкість черешні залежно від типу вегетативної підщепи

Немає доступних мініатюр
Дата
2021-10-04
Автори
Заморська, Ірина Леонідівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
УНУС
Інструкція
Черешня – поширена кісточкова культура зі щорічним плодоношенням. Згідно з даними провідного науковця України О. А. Кіщак, Україна є одним із лідерів виробників плодів черешні у світі. За даними ФАО, вона перебуває на десятому місці з обсягом виробництва 72,8 тис. т, що становить 3,3% від загального обсягу світового виробництва (2,19 млн т), а частка площі її плодоносних насаджень у світі – 3,1%, або 12,5 тис. га. Для забезпечення внутрішньої потреби згідно з науково обґрунтованою нормою річного споживання плодів череші (2 кг) слід довести їхнє виробництво до 92,8 тис. т.
Опис
Ключові слова
черешня, зимостійкість
Бібліографічний опис
Заморський В.В., Заморська І.Л. Зимостійкість черешні залежно від типу вегетативної підщепи. Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації» №3 (26) 2021. С.52-55