ОЦІНКА КОН'ЮНКТУРИ ТА СПОЖИВЧИХ ПЕРЕВАГ НА РИНКУ СИРУ УКРАЇНИ

Немає доступних мініатюр
Дата
2022-02
Автори
Семенда, Дмитро Костянтинович
Корман, Ірина Іванівна
Семенда, Ольга Володимирівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Агросвіт
Інструкція
Сучасний розвиток суспільства зумовлюється функціонуванням окремих ринків, серед яких провідна роль належить продовольчому ринку. У структурі продажів продовольчих товарів молочна продукція, зокрема сир, займає вагому позицію. Збільшення попиту на різні види сиру стимулює розвиток молокопереробної та торговельної галузей, діяльність яких зумовлює процес формування і функціонування ринку сиру. При цьому посилюється конкурентна боротьба як у молокопереробній, так і в торговельній галузі. Така ситуація визначає необхідність постійного дослідження споживачів і на основі цього реалізацію відповідних заходів з урахуванням споживчих вимог на ринку сиру. У статті здійснено аналіз ринку сиру в Україні, який характеризується виробництвом на експорт і покриття імпортом попиту на продукцію, охарактеризовано тенденції у споживанні сиру в Україні, з метою поглибленого розуміння особливостей формування попиту на різні види сиру; сформовано підходи до сегментації ринку та перспективні споживчі вподобання на сир; обґрунтовано рекомендації щодо підвищення лояльності споживачів на ринку сиру.
Опис
Ключові слова
ринок; маркетинг; сир; споживач; збут; лояльність
Бібліографічний опис
Семенда Д. К., Корман І. І., Семенда О. В. Оцінка кон'юнктури та споживчих переваг на ринку сиру України. Агросвіт. 2022. № 3. С. 77–88. DOI: 10.32702/2306-6792.2022.3.77