ВИКОРИСТАННЯ КУНЖУТНОГО БОРОШНА В ТЕХНОЛОГІЇ ХЛІБА СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Немає доступних мініатюр
Дата
2021
Автори
Кононенко, Лідія Михайлівна
Третьякова, Світлана Олексіївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Збірник наукових праць УНУС
Інструкція
У статті наведено результати вивчення щодо формування якості хліба пшеничного залежно від добавляння кунжутного борошна. Встановлено, що кислотність м’якушки зростає з 1,9 до 2,9 град., проте формостійкість знижується від 0,45 до 0,35, пористість – від 75 до 57 %, питомий об’єм – від 2,84 до 2,50 см3/100 г залежно від вмісту кунжутного борошна в рецептурі тіста. Встановлено, що оптимально добавляти 10 % кунжутного борошна, що сприяє отриманню хліба з добрими показниками якості.
Опис
Ключові слова
хліб, борошно кунжутне, борошно пшеничне, суміш борошна, якість хліба, тісто, бродіння
Бібліографічний опис
Кононенко Л.М., Євчук Я.В., Войтовська В.І., Третьякова С.О. Використання борошна кунжутного технології хлібобулочних виробів спеціального призначення// Збірник наукових праць. –У.: УНУС, 2021. – Вип. 98, ч. 1 : Агрономія. – С. 299-306, DOI: 10.31395/2415-8240-2021-98-1-299-306