Амінокислотний склад незнежиреного борошна кунжутного та перспективи його використання у виробництві органічних продуктів спеціального призначення

Немає доступних мініатюр
Дата
2021
Автори
Кононенко, Лідія Михайлівна
Третьякова, Світлана Олексіївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Агробіологія = Agrobiology: збірник наукових праць
Інструкція
У статті наведено якісну оцінку і хімічну складову кунжутного борош- на залежно від забарвлення. Збагачення продуктів масового споживання для підвищення харчової цінності виробів, призначених для основних груп на- селення, сьогодні надзвичайно важливо. Перспективним рішенням у цьому напрямі є підвищення харчової цінності виробів через використання різних технологічних прийомів, наприклад, внесення сировини натурального похо- дження, зокрема кунжутного борошна. Таке борошно містить у своєму скла- ді велику кількість поживних і цінних нутрієнтів. Отже, визначення якісного вмісту та амінокислотного складу для подальшого використання і комбіну- вання з іншими видами сировини є актуальним.
Опис
Ключові слова
амінокислоти, цеалікія
Бібліографічний опис
Євчук Я.В., Кононенко Л.М., Войтовська В.І., Третьякова С.О. Амінокислотний склад незнежиреного борошна кунжутного та перспективи його використання у виробництві органічних продуктів спеціального призначення. Агробіологія = Agrobiology: збірник наукових праць. № 1 (163) 2021. Білоцерківський національний аграрний університет. Біла Церква: БНАУ, 2021. с. 41-48. DOI 10.33245/2310-9270-2020-163-1-41-48.