ПАТЕНТ. СПОСІБ ЯРОВИЗАЦІЇ ЦУКРОВИХ І КОРМОВИХ БУРЯКІВ В УМОВАХ IN VITRO
ПАТЕНТ. СПОСІБ ЯРОВИЗАЦІЇ ЦУКРОВИХ І КОРМОВИХ БУРЯКІВ В УМОВАХ IN VITRO
Немає доступних мініатюр
Дата
2021-11-03
Автори
Вишневська, Леся Василівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Спосіб яровизації цукрових і кормових буряків в умовах in vitro включає холодову обробку матеріалу, використання низьких позитивних температур, отримання розсади, пересаджування рослин у ґрунтові суміші, індукцію цвітіння і скорочення циклу, індивідуальний розвиток (від насіння до насіння) упродовж одного вегетаційного періоду. Використовують розсаду цукрових і кормових буряків, вирощену в умовах in vitro, яку в укоріненому стані в пробірках витримують за температури +4 °C упродовж 40 днів. Проводять пересаджування рослин на субстрат із суміші землі і піску на адаптацію або пересадку безпосередньо в ґрунт.
Інструкція
Опис
Ключові слова
технічні культури,
агроекосистеми
Бібліографічний опис
Спосіб яровизації цукрових і кормових буряків в умовах in vitro включає холодову обробку матеріалу, використання низьких позитивних температур, отримання розсади, пересаджування рослин у ґрунтові суміші, індукцію цвітіння і скорочення циклу, індивідуальний розвиток (від насіння до насіння) упродовж одного вегетаційного періоду. Використовують розсаду цукрових і кормових буряків, вирощену в умовах in vitro, яку в укоріненому стані в пробірках витримують за температури +4 °C упродовж 40 днів. Проводять пересаджування рослин на субстрат із суміші землі і піску на адаптацію або пересадку безпосередньо в ґрунт.