Вплив регуляторних механізмів підприємницької діяльності на бюджетно-податковий процес та сталий розвиток регіонів

Немає доступних мініатюр
Дата
2021
Автори
Нестерчук, Юлія Олександрівна
Мудрак, Руслан Петрович
Мельник, Людмила Юріївна
Соколюк, Сергій Юрійович
Власюк, Світлана Анатоліївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
ТОВ "ДКС Центр"
Інструкція
Основною складовою регуляторних механізмів підприємницької діяльності суб'єктів аграрної сфери є бюджетно-податкові механізми, що забезпечують сталий розвиток регіонів, особливо за умов децентралізації. Виявлено, що фінансова самостійність господарюючих суб'єктів аграрної галузі регіону визначається не лише наявністю власних дохідних джерел, але і обсягом податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів. З'ясовано, що становлення і формування національної бюджетно-податкової системи потребують принципової зміни змісту бюджетно-податкових механізмів. Означено, що сталий розвиток регіонів взаємопов'язаний з регуляторними механізмами розвитку підприємницької діяльності та їх складовою бюджетного та податкового механізмів, оскільки це збалансований розвиток регіону. Сформовано та представлено авторський підхід щодо впливу регуляторних механізмів підприємницької діяльності на бюджетно-податковий механізм та сталий розвиток регіонів відповідно до ринкових умов господарювання, сучасної економічної теорії.
Опис
Ключові слова
регуляторні механізми, бюджетно8податкові механізми, сталий розвиток регіонів, суб'єкти аграрної галузі, бюджетна та податкова політика
Бібліографічний опис
Нестерчук Ю.О., Мудрак Р.П., Мельник Л.Ю., Соколюк С.Ю., Власюк С.А. Вплив регуляторних механізмів підприємницької діяльності на бюджетно-податковий процес та сталий розвиток регіонів. Агросвіт, 2021, №13-14. С. 3-10. (0,85 д.а.)