Алелопатія рослинних решток на посівні властивості зерна пшениці м’якої озимої

Немає доступних мініатюр
Дата
2021
Автори
Господаренко Г. М., Любич В. В.
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Збірник Уманського НУС
Інструкція
Пророщування зерна пшениці в борошні зі стеблиння кукурудзи і соломі пшениці не впливало на погіршення його схожості. Найменшу алелопатію проявляло пророщування зерна в борошні з соломи жита, найбільшу – в борошні з решток сої і соняшнику. Культури, за негативним впливом на висоту рослин пшениці м’якої, розташовуються в такому порядку: соняшник, гречка, сорго, сафлор, соя, гірчиця, льон, овес, ріпак, ячмінь, горох, пшениця. Пророщування зерна в борошні решток кукурудзи і жита не впливало на висоту рослин пшениці м’якої.
Опис
Ключові слова
алелопатія, рослинні рештки, пшениця м’яка, енергія проростання, схожість, дружність проростання, довжина стебла
Бібліографічний опис
Господаренко Г. М., Любич В. В. Алелопатія рослинних решток на посівні властивості зерна пшениці м’якої озимої. Збірник Уманського НУС. 2021. Вип. 97. С. 246–254.