Результати реалізації діючого в Україні механізму державного регулювання сільськогосподарського виробництва

Немає доступних мініатюр
Дата
2021-03-04
Автори
Осіпова, Алла Анастасіївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Умань
Інструкція
Ринкові умови господарювання, які обрали більшість країн світу, мають на меті формування сильної економіки на основі конкуренції. З даної позиції державне регулювання сільського господарства є важливим для забезпечення як еквівалентних відносин між суб’єктами господарювання, так і необхідного рівня продовольчої безпеки держави. Водночас нераціональність у підборі інструментів і механізмів державного регулювання нівелюють стратегічні цілі піднесення економіки країни, а також гальмують розвиток галузі, створюючи як внутрішні, так і зовнішні дисбаланси, знижуючи її інноваційність та інвестиційну привабливість. У результаті лише частина виробників користується регуляційними привілеями й успішно розвивається, що негативно позначається на якості продукції і її конкурентоспроможності.
Опис
Ключові слова
державне регулювання, сільськогосподарське виробництво, ефективність підтримки, державне фінансування, напрями державної підтримки аграрної сфери, розвиток
Бібліографічний опис
Осіпова А.А. Результати реалізації діючого в Україні механізму державного регулювання сільськогосподарського виробництва: Гармонійний розвиток економіки України в умовах трансформаційних перетворень : монографія. Умань: Видавець «Сочінський М. М.», 2021. С. 104–110.