Аналіз конкурентного середовища сільськогосподарських підприємств

Немає доступних мініатюр
Дата
2016
Автори
Непочатенко, Олена Олександрівна
Пташник, Світлана Андріївна
Непочатенко, Валентина Олександрівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Економіка АПК
Інструкція
У статті розглянуто аналіз конкурентного середовища сільськогосподарських підприємств. Акцентовано увагу на аналізі сучасного стану формування конкурентного середовища та шляхах подолання проблемних питань щодо цього. Досліджено, що погіршення ситуації у сільськогосподарських підприємствах зумовлене не лиш дефіцитом фінансових ресурсів, а і низьким попитом промисловості та низькою купівельною спроможністю населення. Проаналізовано низку системних перешкод, які не вдалося подолати протягом тривалого періоду реформування сільськогосподарської галузі. Обґрунтовано, що одним з основних факторів, який перешкоджає розширенню доступу українських товарів на європейський ринок в умовах запровадження зони вільної торгівлі, є невідповідність національних стандартів вимогам ЄС. Для того, щоб Українські аграрні підприємства стали дійсно конкурентоспроможним, необхідний цілий комплекс рішень, які стосуються як внутрішнього розвитку, так і експортних можливостей.
Опис
Ключові слова
конкурентоспроможність, аграрний ринок, конкурентне середовище, сільськогосподарські підприємства, джерела фінансування,ресурсний потенціал.
Бібліографічний опис
Непочатенко О. О., Пташник С. А., Непочатенко В. О. Аналіз конкурентного середовища сільськогосподарських підприємств. Економіка АПК. 2016. № 5. С.43 – 51.