Застосування метода порядкових статистик для аналізу даних досліджень за водоспоживанням сільськогосподарських культур.

Немає доступних мініатюр
Дата
2021
Автори
Кирилюк, Володимир Петрович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Міжнародний електронний науково -практичний журнал "WayScience".
Інструкція
Статистична обробка даних спостережень за водоспоживанням сільськогосподарських культур найбільш складна і проблемна. В більшості випадків визначення водоспоживанням сільськогосподарських культур проводиться тільки в періоди вегетації, які між собою часто не стикуються. Тому, наш погляд, для обробки даних з водоспоживання сільськогосподарських культур найбільш підходить метод порядкових статистик на основі якого можуть бути побудовані динаміки водоспоживанням сільськогосподарських культур різної імовірності.
Опис
Обробка всієї вибірки даних про водоспоживання сільськогосподарських культур за багаторічний період вказаним методом математичної статистики є зручною формою представлення інформації про режимні спостереження. Розраховані величини різної імовірності водоспоживання сільськогосподарських культур за даними спостережень і побудовані по них динаміки розглядаються як гіпотетичні аналоги режиму водоспоживання сільськогосподарських культур в роки різного зволоження.
Ключові слова
сумарне водоспоживання, метод порядкових статистик, забезпеченість (імовірність перевищення), емпірична крива
Бібліографічний опис
Кирилюк В.П. Застосування метода порядкових статистик для аналізу даних досліджень за водоспоживанням сільськогосподарських культур. Сучасний рух науки: тези доп. XII міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 1-2 квітня 2021 р. Дніпро, 2021. Т.2. С. 36–37.