Оздоровчо-рекреаційна діяльність в Україні.

Немає доступних мініатюр
Дата
2021-05
Автори
Масловата, Світлана Андріївна
Осіпов, Михайло Юрійович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф., м. Умань
Інструкція
Україна має великі рекреаційні ресурси, до яких належать географічні об'єкти, що використовуються чи можуть бути використані для відпочинку, туризму, лікування, оздоровлення населення. Рекреаційні ресурси поділяють на природні та соціально-економічні. Природні рекреаційні ресурси – це природні умови, об'єкти, явища, які сприятливі для рекреації – відновлення духовних і фізичних сил, витрачених під час праці, навчання, творчості. Природні рекреаційні ресурси України різноманітні. Вся її територія знаходиться в смузі кліматичного комфорту. Україна має прекрасні умови для організації відпочинку на берегах і лиманах Чорного та Азовського морів, водойм і річок, в Українських Карпатах. Курортологія як наука про курорти розвивалася в міру нагромадження знань про лікувальні природні фактори – клімат, мінеральні води, лікувальні грязі у зв’язку з розширенням мережі курортів і розвитком курортної справи в цілому.
Опис
Ключові слова
природні рекреаційні ресурси, оздоровлення населення, курортологія, курортно-рекреаційні заклади
Бібліографічний опис
Масловата С.А., Осіпов М.Ю. Оздоровчо-рекреаційна діяльність в Україні. Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф., м. Умань, 27-28 трав. 2021 р. Умань : ВПЦ «Візаві», 2021. С. 181-183.