Економічна ефективність зберігання яблук з післязбиральною обробкою інгібітором етилену.

Немає доступних мініатюр
Дата
2021
Автори
Дрозд, Ольга Олександрівна
Мельник, Олександр Васильович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Технології та Інновації
Інструкція
Раціональна тривалість зберігання яблук сорту Голден Делішес за температури 2±1 °С з інтенсивного насадження на підщепі М.9 з 90 % виходом стандартної продукції не перевищує шести місяців і не більше п’яти – для плодів, зібраних на тиждень пізніше з традиційного саду на середньорослій підщепі ММ.106. Раціональна тривалість холодильного зберігання яблук сорту Ренет Симиренка не перевищує шести місяців, незалежно від типу саду і строку збирання врожаю. Післязбиральна обробка яблук сортів Голден Делішес і Ренет Симиренка інгібітором етилену (1-МЦП, препарат СмартФреш) ефективна для продукції обох строків збирання, незалежно від конструкції (типу) плодового саду. Застосування 1-МЦП істотно знижує ураження плодовою гниллю, побурінням шкірки і м’якуша та спуханням і забезпечує в 1,9–6,7 раза вищий прибуток від реалізації яблук сорту Голден Делішес і в 1,8–6,2 раза вищий для сорту Ренет Симиренка.
Опис
Стаття
Ключові слова
яблука, 1-метилциклопропен, стандартна продукція, технічний брак, абсолютний відхід, природні втрати, собівартість, рентабельність.
Бібліографічний опис
Дрозд О.О., Мельник О.В. Економічна ефективність зберігання яблук з післязбиральною обробкою інгібітором етилену. Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації. 2021. № 1 (24). С. 40–44.