Динаміка формування чисельності амоніфікаційних і нітрифікаційних мікроорганізмів ґрунту ризосфери різних злакових культур
Динаміка формування чисельності амоніфікаційних і нітрифікаційних мікроорганізмів ґрунту ризосфери різних злакових культур
Немає доступних мініатюр
Дата
2020
Автори
Карпенко, В.П.
Любич, В.В.
Притуляк, Р.М.
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Haifa, Israel
Анотація
У середньому за три роки досліджень достовірно (р≤0,05) у фазу виходу
рослин у трубку чисельність нітрифікувальних мікроорганізмів ризосфери
пшениці спельти була на 6 % вищою порівняно з пшеницею м’якою. У
ризосфері пирію середнього чисельність цієї групи мікроорганізмів була
вищою на 9–10 %. У фазу колосіння чисельність нітрифікувальних
мікроорганізмів ризосфери пшениці м’якої знижувалась на 2 %, а в фазу
молочної стиглості зерна – на 9 % порівняно з фазою виходу рослин трубку. У
ризосфері пшениці спельти цей показник у фазу колосіння зростав на 8 %, а в
фазу молочної стиглості був на рівні фази виходу в трубку. У ризосфері пирію
середнього показник чисельності зростав на 2–4 % у фазу колосіння, а в
молочній стиглості зерна був на 5 % нижчим.
Опис
Ключові слова
Динаміка формування,
Злакові культури,
Амоніфікаційні, нітрифікаційні мікроорганізми,
Ризосфера
Бібліографічний опис
Динаміка формування чисельності амоніфікаційних і нітрифікаційних мікроорганізмів ґрунту ризосфери різних злакових культур. Сurrent trends in the development of science and practice. XXI International Scientific and Practical Conference. Haifa, Israel 15–16 June, 2020. Р. 131–136