БІОХІМІЧНА СКЛАДОВА БОРОШНА ІЗ ЗЕРНА РІЗНИХ ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ І СОРГО

Немає доступних мініатюр
Дата
2020
Автори
В. В. Любич, В. І. Войтовська, С. О. Третьякова, Н. М. Климович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Редакційно-видавничий центр УНУС, 2020.
Інструкція
У статті представлено результати дослідження біохімічної складової борошна різних гібридів кукурудзи і сорго. Встановлено, що борошно обох культур найбільше містить крохмалю. У складі жирних кислот основною є поліненасичена олеїнова (С 18:2 ), частка якої становить 36–39 %. Вміст жирних кислот мало змінюється залежно від гібриду обох культур. Борошно сорго містить більше вітаміну В 3 , кукурудзи — вітаміну В 4 . Проте вміст філохінону найбільший в борошні обох культур.
Опис
Ключові слова
борошно, кукурудза, сорго, крохмаль, білок, вітаміни, жирні кислоти.
Бібліографічний опис
Любич В.В., Войтовська В.І., Третьякова С.О., Климович Н.М. Біохімічна складова борошна із зерна різних гібридів кукурудзи і сорго. Уманський збірник. Вип.97 Ч1, 2020. С. 164-171. DOI 10.31395/2415-8240-2020-97-1-164-171