Вирощування кукурудзи цукрової в умовах глобальних змін агрометеорологічних умов

Немає доступних мініатюр
Дата
2020-06-12
Автори
Макарчук, Марина Олександрівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Умань
Інструкція
Кукурудза цукрова цінна овочева культура за містом вітамінів Е, В1, В2, В6, РР, ряду мікроелементів K, Ca, Fe, Р, Mg, Cu, Ni, каротиноїдів та органічних кислот. Наявністю незамінних амінокислот лізину і триптофану. Та для забезпечення населення свіжою продукцією здійснюють її заморожування. Проте, зберігання продукції у замороженому вигляді не знижує рівня вмісту її якісних показників, а розширює асортимент овочевої продукції. Останні 20 років спостерігається значні зміни клімату. Збільшилась кількість викидів N2O та CH4. Спостерігалося підвищення температури повітря. Проте, одночасно зменшилася ефективність значення опадів, оскільки вони мають епізодичний характер забезпечення рослин вологою. В таких умовах нестабільного зволоження і надмірних температур повітря особливої актуальності набуває посухостійкість гібридів кукурудзи.
Опис
Ключові слова
кукурудза цукрова, селекційні зразки, клімат
Бібліографічний опис
Макарчук М.О., Полянецька І.О. Вирощування кукурудзи цукрової в умовах глобальних змін агрометеорологічних умов. Матеріали VIII Всаукраїнськрї науково-практичної інтернет-конференції "Наука, тенденції та перспективи виробництва в Україні", 12 червня 2020 року. Умань: ВПЦ "Візаві", 2020 р. С. 32-33.