Вплив погодних умов на формування врожаю кукурудзи

Немає доступних мініатюр
Дата
2020-05-11
Автори
Макарчук, Марина Олександрівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Graz, Austria
Інструкція
Кукурудза є важливою зерновою, харчовою, екологічною і економічною культурою. За даними А.О. Псьолова та інших вона цінна за вмістом вітамінів групи Р, а саме антоціанів. З точки зору екології кукурудза, як і ліс є легенями планети. Сучасна селекція її як і насінництво спрямовані на створення і впровадження у виробництво високоврожайних гібридів різних груп стиглості. Не залишаючи поза увагою: насіннєву продуктивність і стійкість до основних шкідників і хвороб. для визначення генетично стабільного генотипу селекційних зразків кукурудзи необхідно провести визначення генетичної і технологічної стійкості. Оскільки, саме генетична стійкість гібридів є спадковою ознакою, а її технологічна стійкість виявляється у впливі погодних умов на ріст, формування, дозрівання, збирання (із відповідною вологістю зерна) та сушіння зерна.
Опис
Ключові слова
кукурудза, антоціани, температура повітря, сума опадів
Бібліографічний опис
Макарчук М.О. Вплив погодних умов на формування врожаю кукурудзи. The 16 th International scientific and practical conference. PROSPECTS FOR THE DEVELOPMENT OF MODERN SCIENCE AND PRACTICE (11-12May, 2020). Graz, Austria, 2020. P. 269–270.