Еколого-біологічні особливості видів роду Ulmus L. в Правобережному Лісостепу України

Немає доступних мініатюр
Дата
2015
Автори
Масловата, Світлана Андріївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства: матеріали Всеукр. наук.-пр. конф. Умань
Інструкція
Представники роду Ulmus L. широко використовуються в озелененні, в садах і парках, групових і одиночних посадках. Щільна крона в’язів, як ні в одного іншого дерева, затримує пряму сонячну радіацію. За даними А. В. Альбенського на планеті існує більше 50 видів в’язових. У Європі, в. т.ч. і в Україні, зокрема в Правобережному Лісостепу України найбільш поширеними є Ulmus laevis Pall., Ulmus glabra Huds. та Ulmus carpinifolia Rupp. Види роду Ulmus L. добре ростуть на родючих ґрунтах, особливо – на алювіальних відкладеннях в заплавах річок. Вони достатньо тіневитривалі, особливо в молодому віці, що дає їм можливість формувати другий ярус в дубових насадженнях
Опис
Ключові слова
Ulmus L., Еколого-біологічні особливості, Правобережний Лісостепу України, Ulmus laevis Pall., Ulmus glabra Huds., Ulmus carpinifolia Rupp.
Бібліографічний опис
Масловата С. А. Еколого-біологічні особливості видів роду Ulmus L. в Правобережному Лісостепу України. Перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства: матеріали Всеукр. наук.-пр. конф. Умань. 2015. С. 195–199.