РЕКРЕЦІЙНА СКЛАДОВА РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ

Немає доступних мініатюр
Дата
2019-10
Автори
Тимчук, Світлана Володимирівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Видавничо-поліграфічний центр «Візаві»
Інструкція
Рекреація у сільському зеленому туризмі є однією з базових форм продуктивного застосування вільного часу громадян. Рекреацію можна сприймати і як сплановану бездіяльність, яка здійснюється за чиїмось бажанням. У глибшому сенсі вона розглядається у зв'язку з емоційним досвідом та натхненням, що з'являється як наслідок рекреаційної дії. В рамках сільського зеленого туризму рекреаційна діяльність пов'язана з застосуванням ландшафтів сільських територій. І у даному аспекті рекреація у сільському зеленому туризмі складає конкуренцію сільському та лісовому господарству, рибальству, промисловості, гірничій справі та різноманітним видами суспільної виробничої діяльності, які використовують природні ресурси.
Опис
Рекреаційно-лікувальні заняття являють собою систему занять, жорстко обумовлених методами санаторно-курортного лікування. Заняття рекреаційно-оздоровчого типу набагато більш різноманітні. Сюди входять прогулянки, купання, повітряні та сонячні ванни, ігри, збирання грибів та ягід, полювання, пасивний відпочинок і т.д. Усталена комбінація повторюваних рекреаційних занять за певний відрізок часу має назву циклу рекреаційної діяльності. Життєві цикли рекреаційної діяльності у сільському зеленому туризмі проявляються у чергуванні видів і форм рекреації, географічних районів і т.д. Тому забезпечення певної інтенсивності рекреаційної діяльності у сільському зеленому туризмі свідчить про рівень задоволення рекреаційних потреб. Певні форми рекреаційної діяльності проведені у вільний час, спрямовані на відновлення сил індивіда, своєю послідовністю утворюють комбінації добового, тижневого, річного та життєвого циклів рекреаційної діяльності. Сільський зелений туризм спроможний забезпечувати рекреаційні заходи протягом року, що робить його більш привабливим в сучасних умовах.
Ключові слова
рекреація, сільський туризм, Рекреация, сельский туризм, зелений турист, водний туризм, рекреаційні заняття, пізнавальний туризм, зелений туризм, рекреаційне господарство, рекреаційні потреби, Рекреаційно-лікувальні заняття, рекреаційна діяльність, рекреаційні заходи, спортивна рекреація, оздоровча рекреація, рекреант, рекреаційно-туристичні послуги
Бібліографічний опис
Тимчук С.В. Рекреаційна складова розвитку сільського зеленого туризму. Менеджмент ХХІ століття: проблеми та перспективи: матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції. М.Умань, 11 жовтня 2019 р. ВПЦ «Візаві», 2019. С. 136-139.