Внутрішньосистемні проблеми розвитку обслуговуючої кооперації в аграрній сфері

Немає доступних мініатюр
Дата
2018-06-01
Автори
Приліпко, Сергій Михайлович
Макушок, Ольга Василівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
ЖНАЕУ
Інструкція
У статті визначено важливість обслуговуючої кооперації у забезпеченні соціально-економічного розвитку сільських територій. Наведені основні внутрішньосистемні проблеми, що стримують кооперативний рух на селі. Проаналізовано та узагальнено нормативні, оптимізаційні та стабілізуючі чинники для формування кооперативних відносин у аграрній сфері.
Опис
Становлення сільськогосподарської обслуговуючої кооперації в Україні є складною соціально-економічною проблемою, зумовлену виникненням внутрішньосистемних факторів. Їх вирішення неможливе без чіткого розуміння суті та принципів кооперативних організацій, розбудови кооперації на селі як складової частини державної аграрної політики, створення відповідної законодавчої бази і здійснення необхідних організаційних заходів на регіональному рівні.
Ключові слова
обслуговуюча кооперація, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив, кооперативний рух, внутрішньосистемні проблеми, сільська територія, аграрний сектор
Бібліографічний опис
Приліпко С.М. Внутрішньосистемні проблеми розвитку обслуговуючої кооперації в аграрній сфері / С.М. Приліпко, О.В. Макушок // Кооперативні читання: 2018 рік: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Житомир, 1 червня 2018 р.). – Житомир: ЖНАЕУ, 2018. – С. 85-90.