ВИКОРИСТАННЯ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОРГАНІЗАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНОГО ТУРИЗМУ (НА ПРИКЛАДІ ОБ’ЄКТІВ ПЗФ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ)

Немає доступних мініатюр
Дата
2015
Автори
Сонько, Сергій Петрович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Умань: Вид.-полігр.центр «Візаві»
Інструкція
Перелік туристичних ресурсів у наш час дедалі більше зростає. В умовах же перманентної економічної кризи розвиток екологічного туризму в сільській місцевості України може посприяти її відродженню, забезпечивши нові робочі місця. Тому вже сьогодні починає розвиватись сільський екотуризм – вид сільського туризму, що характерний для сільських місцевостей які можуть бути розташовані на територіях різних національних та природних парків, заповідних зон, де передбачено обмеження впливу на територію, а також заборонені види розважального відпочинку, що можуть вплинути на екологію даної території. Для розвитку екологічного туризму потрібна певна інформаційна база, яка б відбивала розміщення окремих туристичних об’єктів. Для створення такої бази нами був використаний «Екологічний паспорт Черкаської області», де наводиться розгорнутий перелік усіх об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ). Враховуючи, що ЕГІС є відкритою системою, розробляється і працює в звичайному текстовому редакторі «Word», виникає можливість активного її використання при організації екологічних турів. Значна ж простота її створення і використання дозволяє пересічному споживачу (як то екскурсоводу, або ж туристичній фірмі) активно використовувати її.
Опис
Тези міжнародної конференції
Ключові слова
система, геоінформаційний, елементарний, дані, база, туризм
Бібліографічний опис
Теорія, практика та інновації розвитку туристичної та готельно-ресторанної індустрії./ Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції 28-29 травня2015 р./Редкол.: Транченко Л.В. та ін..- Умань: Вид.-полігр.центр «Візаві», 2015.- 162с. С.127-132