Господарсько–біологічні особливості інтродукованих сортів яблуні на підщепі М. 9 / Хозяйствено-биологические особенности интродуцированных сортов яблони на подвое М. 9 / Economic-biological features of introduced apple varieties on the rootstock M. 9

Немає доступних мініатюр
Дата
2009
Автори
Слободяник, Людмила Михайлівна
Slobodyanyk, Lyudmyla
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Умань
Інструкція
Наведено результати вивчення господарсько-біологічних особливостей дев’яти інтродукованих сортів яблуні на підщепі М. 9 Т 337. За результатами досліджень сорти поділені на групи за силою росту пагонів, урожайністю, вмістом хімічних сполук, визначено дати збиральної стиглості плодів. / Изучали девять интродуцированных сортов яблони на подвое М. 9 за следующими хозяйственно-биологическими особенностями: даты наступление основных фенофаз, габитус дерева, стойкость к болезням, засухоустойчивость, зимостойкость, средняя масса плода, урожайность, дегустационная оценка, содержание основных химических соединений. Выделено высокоурожайные сорта и группы сортов с десертными и столовыми плодами. / Nine introduced apple-tree varieties on the rootstock M. 9 according to the followings economic-biological features such as: the dates of most phenophases, dimensions of a tree, resistance to illnesses, drought-resistingness, cold resistance, average fruit weight, productivity, tasting evaluation, main chemical elements contents were studied. High yielding capacity varieties and group of varieties with dessert and table fruits were selected.
Опис
Ключові слова
сорт, яблуня, фенологічні фази розвитку дерев, ріст, обʼєм крони, хімічний склад плодів, дегустаційна оцінка, урожайність
Бібліографічний опис
Слободяник Л. М. Господарсько-біологічні особливості інтродукованих сортів яблуні на підщепі М. 9 // Зб. наук. пр. національного дендропарку „Софіївкаˮ НДІ НАН України. Умань, 2009. Вип. 5. С. 132–138.