Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/6126
Название: . Економічна та енергетична ефективність вирощування гороху, пшениці озимої та буряку цукрового за різних заходів основного обробітку ґрунту
Авторы: Крижанівський, Віталій Григорович
Ключевые слова: економічна ефективність
енергетична ефективність
горох
буряк цукровий
основний обробіток
Дата публикации: 2015
Издатель: Біла Церква
Библиографическое описание: 6. Крижанівський В. Г. Економічна та енергетична ефективність вирощування гороху, пшениці озимої та буряку цукрового за різних заходів основного обробітку ґрунту / В. Г. Крижанівський // Зб. наук. пр. Білоцерківського НАУ. – 2015. – № 1 (117). – С. 27–30.
Краткий обзор (реферат): Сучасне землеробство України перебуває на етапі від інтенсивних великозатратних технологій вирощування сільськогосподарських культур до більш раціональних і менш енергоємних, які базуються на принципах мінімалізації всіх технологічних процесів. Важливим заходом мінімалізації основного обробітку ґрунту крім зменшення його глибини на сьогодні залишається заміна оранки менш енерго-, праце- та паливо затратним обробітком. Найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності гороху (1,50) був за культивації з оранкою під буряк цукровий, а найнижчий(1,38 – без проведення основного обробітку ґрунту, пшениці озимої найвищий (3,50)– за культивації, а найнижчий (3,16) – за оранки та без проведення основного обробітку, буряку цукрового (5,22) – за оранки та (5,07) – за культивації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/6126
Располагается в коллекциях:Наукові матеріали кафедри

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Економічна та енергетична ефективність.pdfСтаття "Економічна та енергетична ефективність вирощування гороху, пшениці озимої та буряку цукрового за різних заходів основного обробітку ґрунту "501,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.