Адаптивна здатність коізогенних аналогів гібрида кукурудзи Гран–6 залежно від материнського компонента та агроекологічних умов вирощування

Немає доступних мініатюр
Дата
2015
Автори
Макарчук, Марина Олександрівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Умань: ВПЦ «Візаві»
Інструкція
Кукурудза є однією з найбільш високопродуктивних зернових культур універсального призначення. Основні площі посіву розміщені у Степовій і Лісостеповій зонах. Недостатня адаптивність багатьох генотипів високо інтенсивних гібридів призводить до нестабільності їхньої врожайності. У несприятливі роки генотипи з високою врожайністю можуть давати врожаї нижчі, ніж гібриди, менш продуктивні, однак більш вибагливі до умов вирощування. У таких випадках екологічна стійкість та адаптивний потенціал є найважливішим фактором реалізації ознак і властивостей, які закладено в моделі розмножуванного високоврожайного гібрида.
Опис
Ключові слова
Адаптивна здатність, кукурудза, аналог, материнський компонент, агроекологічні умови
Бібліографічний опис
Макарчук М. О. Адаптивна здатність коізогенних аналогів гібрида кукурудзи Гран–6 залежно від материнського компонента та агроекологічних умов вирощування / М. О. Макарчук // ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної аграрної науки», (Умань, 20 листопада 2015 р.) — Умань: ВПЦ «Візаві», 2015. — С. 75–77.