КОРЕНЕВА СИСТЕМА ВІДСАДКІВ ПІДЩЕПИ ЯБЛУНІ М9 ЗАЛЕЖНО ВІД СПОСОБУ УТРИМАННЯ І ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ

Немає доступних мініатюр
Дата
2007
Автори
Чередниченко, Людмила Іванівна
Майборода, Володимир Павлович
Мельник, Олександр Васильович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Національний аграрний університет
Інструкція
В маточнику клонової підщепи яблуні М9 у Правобережному Лісостепу України за побілення розчином крейди валка ґрунту чи тирси кількість коренів на відсадках була більшою порівняно з традиційним утриманням ґрунту.
Опис
На відсадках, вирощених з мульчуванням ґрунту чи тирси білою агротканиною, кількість коренів збільшується, відповідно, на 6,3 та 31,7%, середня довжина кореня – на 14,7 та 42,2, а довжина зони окорінення – на 21,8 та 55,1% стосовно традиційного утримання ґрунту. Побілення ґрунту чи тирси крейдою сприяє додатковому збільшенню кількості коренів на відсадках, відповідно, на 24,6 та 55,6%, середню довжину кореня – на 19,6 та 44,1, а довжину зони окорінення – на 43,6 та 76,9%, порівняно з традиційним утриманням ґрунту.
Ключові слова
Підщепа, Відсадок, Світло, Температура, Коренева система, Зона обкорінення, Утримання субстрату, Відсадковий маточник
Бібліографічний опис
Чередниченко Л. І. КОРЕНЕВА СИСТЕМА ВІДСАДКІВ ПІДЩЕПИ ЯБЛУНІ М9 ЗАЛЕЖНО ВІД СПОСОБУ УТРИМАННЯ І ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ / Л. І. Чередниченко, В. П. Майборода, О. В. Мельник // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України : електрон. наук. фах. вид. / Нац. аграр. ун-т. – К.: [б. в.], 2005. - доступ до ресурсу: http://nd.nubip.edu.ua/2007-2/07cliros.pdf