Зміна фенольних сполук ягід суниці сорту Полка під час зберігання

Немає доступних мініатюр
Дата
2017-02-02
Автори
Заморська Ірина Леонідівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
УНУС
Інструкція
У статті представлені результати кількісного та якісного складу фенольних сполук суниці сорту Полка за холодильного зберігання упродовж чотирьох діб (температура 0 ± 1оС і відносна вологость повітря 90-95%). Встановлено, що фенольні сполуки ягід суниці сорту Полка представлені антоціанами - 77,6 %, флавонолами - 7,6, а решта - похідними кавової кислоти. Основними антоціанами ягід суниці сорту Полка є пеларгонідин-3-О-глюкозид (60,0 % від загальної суми антоціанів) та пеларгонідин-3-О-(6'-ацетил) глюкозид (23,6 %). Під час зберігання ягід суниці протягом чотирьох діб вміст пеларгонідин-3-О-глюкозиду в ягодах знизився на 11,5 %, а пеларгонідин-3-О-(6'-ацетил) глюкозиду - на 7,0 %. Натомість, вміст гідрооксикоричних кислот та флавонолів залишався стабільним. Втрати антоціанів не спричинили видимих змін забарвлення суниці.
Опис
Ключові слова
суниця, зберігання, фенольні речовини, антоціани, флавоноли.
Бібліографічний опис
Заморська І.Л.Зміна фенольних сполук ягід суниці сорту Полка під час зберігання