Ріст, урожайність і якість зерна різностиглих сортів пшениці ярої м’якої за різних строків сівби у південній частині Правобережного Ліостепу

Немає доступних мініатюр
Дата
2017-02-14
Автори
Кравченко, Віталій Станіславович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Уманський НУС, м. Умань, вул. Інститутська,1
Інструкція
Строки сівби ярої пшениці в зоні Лісостепу багато десятиліть викликають пильний інтерес, а часом – і гострі суперечки в науковому та агрономічному середовищі. Нині склалося дві протилежні точки зору на цю проблему. Перша визнавала лише ранні строки сівби – негайно після настання фізичної стиглості ґрунту. Прихильниками таких поглядів були, наприклад, В.В. Мачнева, С.А. Семина. Однак є й інші погляди. Так, для Полісся кращі наслідки дає пізніша сівба. Головним аргументом на користь цього є можливість очистити площу від сходів ранніх ярих бур’янів, а ще такі посіви краще забезпечені азотом, що пов'язано з інтенсивністю накопичення нітратів, як вважають Каленська С.М. і Князєв Б.М.
Опис
Ключові слова
рослинництво, ярі зернові, яра пшениця, соя
Бібліографічний опис
Кравченко В.С. Ріст, урожайність і якість зерна різностиглих сортів пшениці ярої м’якої за різних строків сівби у південній частині Правобережного Ліостепу / В.С. Кравченко // Збірник наукових праць Уманського НУС. – Умань, 2012. – Вип. 78. – С. 159–166.