Технологічна оцінка клейковини зерна спельтоподібних форм пшениці

Немає доступних мініатюр
Дата
2015
Автори
Карпенко, В.П.
Мостов’як, І.І.
Любич, В.В.
Полянецька, І.О.
Петренко, В.В.
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Київ
Інструкція
The results of technological assessment of gluten in wheat grain speltforms derived from the hybridization of Triticum aestivum L. / Triticum spelta L. are shown. Established that deformation index of gluten in wheat grain speltforms varies from 95 units to 105 units, stretch from 24 cm to 33 cm, hydration capacity from 173% to 217%. The best quality of gluten of studied hybrid forms was in selection number 2010/10, 2002/10, 2010/10 and 2006/10.В статье приведены результаты технологической оценки клейковины в зерне спельтовидных форм пшеницы, полученных от гибридизации Triticum aestivum L. / Triticum spelta L. Установлено, что индекс деформации клейко вины в зерне спельтовидных форм пшеницы изменяется от 95 ед. п. до 105 ед. п., растяжимость – от 24 см до 33 см, гидратационная способность от 173% до 217%. Наилучшее качество клейковины из исследуемых гибридных форм име ют селекционные номера 2010/10, 2002/10, 2010/10 и 2006/10. Усі гібридні форми спельтоподібних гібридів характеризуються високою гідратаційною здатністю.
Опис
Ключові слова
spelt wheat, gluten, selection number, спельта, клейковина, селекційний номер
Бібліографічний опис
Технологічна оцінка клейковини зерна спельтоподібних форм пшениці / В.П. Карпенко, І.І. Мостов'як, В.В. Любич, І.О. Полянецька, В.В. Петренко // Збірник наукових праць Національного наукового центру" Інститут землеробства НААН".-2015.-Вип. 2. – С. 192-198