Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/2150
Title: Комплексне дослідження нетрадиційних пряноароматичних рослин та їх використання в овочевих консервах
Authors: Костецька, Катерина Василівна
Осокіна, Ніна Максимівна
Корабльова, Ольга Анатоліївна
Keywords: пряноароматичні рослини
овочеві консерви
Issue Date: 2009
Publisher: Вінницький державний аграрний університет
Citation: Осокіна Н.М. Комплексне дослідження нетрадиційних пряноароматичних рослин та їх використання в овочевих консервах / Н.М. Осокіна, О. А. Корабльова, К.В. Костецька // Збірник наукових праць Вінницького державного аграрного університету. – Вінниця, 2009. – Випуск 40. Том 1. – С. 68–78.
Series/Report no.: Випуск 40. Том 1.;
Abstract: Традиційно в якості ароматизаторів консервна прмисловість використовує імпортні прянощі топічного походження – чорний гіркий та запашний перець, корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, імбир тощо. Щорічно закупається велика кількість цієї сировини. Проте, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, нирок та печінки консерви із сильними імпортними ароматизаторами протипоказані. Їх можна повноцінно замінити нетрадиційними пряноароматичними рослинами. Такі культури як васильки, монарда, майоран, лофант, вітекс, чабер, естрагон, шавлія тощо, мають приємний аромат і смак, багаті на біологічно активні речовини, можуть надавати м’яку терепевтичну дію, тому використовуються і як харчові, і як лікарські рослини в народній та офіцинальній медицині. Нині зросло значення ефіроолійних і лікарських рослин як джерело БАР, у тому числі стимулюючої та адаптогенної дії.
URI: http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/2150
Appears in Collections:Наукові матеріали кафедри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Осокіна, Костецька.docТаблицы с экспериментальными данными66.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.