Комплексне дослідження нетрадиційних пряноароматичних рослин та їх використання в овочевих консервах

Немає доступних мініатюр
Дата
2009
Автори
Костецька, Катерина Василівна
Осокіна, Ніна Максимівна
Корабльова, Ольга Анатоліївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Вінницький державний аграрний університет
Інструкція
Традиційно в якості ароматизаторів консервна прмисловість використовує імпортні прянощі топічного походження – чорний гіркий та запашний перець, корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, імбир тощо. Щорічно закупається велика кількість цієї сировини. Проте, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, нирок та печінки консерви із сильними імпортними ароматизаторами протипоказані. Їх можна повноцінно замінити нетрадиційними пряноароматичними рослинами. Такі культури як васильки, монарда, майоран, лофант, вітекс, чабер, естрагон, шавлія тощо, мають приємний аромат і смак, багаті на біологічно активні речовини, можуть надавати м’яку терепевтичну дію, тому використовуються і як харчові, і як лікарські рослини в народній та офіцинальній медицині. Нині зросло значення ефіроолійних і лікарських рослин як джерело БАР, у тому числі стимулюючої та адаптогенної дії.
Опис
Ключові слова
пряноароматичні рослини, овочеві консерви
Бібліографічний опис
Осокіна Н.М. Комплексне дослідження нетрадиційних пряноароматичних рослин та їх використання в овочевих консервах / Н.М. Осокіна, О. А. Корабльова, К.В. Костецька // Збірник наукових праць Вінницького державного аграрного університету. – Вінниця, 2009. – Випуск 40. Том 1. – С. 68–78.