Оцінювання успішності інтродукції Thuja plicata D.Don. та її декоративних форм в умовах Правобережного Лісостепу України

Немає доступних мініатюр
Дата
2014
Автори
Іващенко, Ірина Євгеніївна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Науковий вісник Національного лісотехнічного університету України
Інструкція
Досліджено вид Thuja plicata D. Don. та його декоративні форми в умовах інтро- дукції в Правобережний Лісостеп України. Спостереження проведено в ботанічних са- дах і дендрологічних парках регіону дослідження. Визначено оцінку життєздатності та групу перспективності інтродукції виду та його декоративних форм, ступінь та швид- кість акліматизації виду. Встановлено, що всі досліджувані об'єкти мають високі показ- ники життєздатності, добре акліматизувались і є цілком перспективними для культиву- вання в умовах Правобережного Лісостепу України. Th. plicata наближена до свого еко- логічного оптимуму, але не може конкурувати з іншими видами, оскільки ґрунтові умо- ви Правобережного Лісостепу України не сприятливі для проростання її насіння.
Опис
Ключові слова
Thuja plicata, інтродукція, акліматизація, адаптація
Бібліографічний опис
Іващенко І. Є. Оцінювання успішності інтродукції Thuja plicata D.Don. та її декоративних форм в умовах Правобережного Лісостепу України / І. Є. Іващенко // Науковий вісник Національного лісотехнічного університету України. – 2014. – Вип. 24.9. – С. 50–54.