Залучення іноземних інвестицій у розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

Немає доступних мініатюр
Дата
2014-03-25
Автори
Приліпко, Сергій Михайлович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Житомирський національний агроекологічний університет
Інструкція
Розглянуто значення міжнародних проектів технічної допомоги у наданні грантів для створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Визначені умови інвестування та очікувані результати від впровадження проектів. Наведено порівняльний досвід роботи й обсяги інвестування для створення кооперативів та підтримки їх діяльності.
Опис
Недостатність фінансових ресурсів не дає можливості селянам повністю розкрити потенціал обслуговуючої кооперації. Кризові явища, які спостерігалися в економіці, унеможливлювали у повній мірі спрямовувати бюджетні кошти на потреби кооператорів. Залишковий принцип надання допомоги кооперативам призвів до недовіри селян до державних програм підтримки. Одним із напрямів діяльності міжнародних проектів технічної допомоги, які успішно працюють в Україні, є надання грантової допомоги у створенні і підтримці діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на умовах співфінансування. Досвід їх функціонування вказує на позитивні результати у об’єднанні зусиль місцевої влади і сільських територіальних громад для досягнення поставленої мети, прозорий механізм відбору претендентів для участі у конкурсі, виконання договірних зобов’язань.
Ключові слова
міжнародні проекти технічної допомоги, грантова допомога, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив, іноземні інвестиції
Бібліографічний опис
Приліпко С.М. Залучення іноземних інвестицій у розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів / С.М. Приліпко // Кооперативні читання: 2014 рік: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф.(м. Житомир, 27–29 березня 2014 р.). – Житомир: Вид-во «Житомирський національний агроекологічний університет», 2014. – С. 174-179.