Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/1468
Название: Пряма сівба та обґрунтування параметрів сошника
Авторы: Лісовий, Іван Олександрович
Бойко, Анатолій Іванович
Свірень, Микола Олександрович
Пушка, Олександр Сергійович
Ключевые слова: пряма сівба, рослинні рештки, зубчастий диск-очисник, кут установки, глибина ходу, ніж (ріжучий елемент), крутний момент опору
Дата публикации: 2015
Издатель: Мелітополь: Копіцентр «Документ-сервіс»,
Библиографическое описание: Лісовий І.О. Пряма сівба та обґрунтування параметрів сошника / І.О. Лісовий , А.І. Бойко, М.О Свірень., О.С. Пушка // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти – Вип. 3. – Мелітополь: Копіцентр «Документ-сервіс», 2015.– C. 176–189.
Краткий обзор (реферат): У статі розглянуто фактори, що впливають на розвиток рослини, суть технології та світові конструкції сошників прямого посіву. Проаналізована можливість розширення застосування технології прямої сівби в умовах України. Для її ефективної реалізації запропоновано використання зубчастого диска-очисника, що попередньо на полі прокладає розрихлену очищену смугу для подальшого виконання процесу сівби. Дослідженнями встановлені основні кінематичні параметри ефективної роботи диска-очисника, розроблена його математична модель, за допомогою якої виявлені енергетичні показники і показники якості виконання технологічного процесу прямої сівби. Обґрунтована раціональна форма ріжучого елементу (ножа), що в експериментальній перевірці підтвердила доцільність використання ковзаючого різан¬ня рослинних решток. Запропонована конструкція сошника з зубчастим диском-очисником.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/1468
ISSN: 2306-8698
Располагается в коллекциях:Наукові матеріали кафедри

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
vuvmaao_2015_3_29.pdf653,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.