Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/1413
Title: ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ АПК НА ЗОВНІШНЬОМУ РИНКУ
Authors: Зборовська, Юлія Леонідівна
Keywords: конкурентоспроможність
конкурентні переваги
агропромисловий комплекс
експорт
Issue Date: 2012
Publisher: Подільський державний аграрно-технічний університет
Citation: Зборовська Ю.Л. Шляхи удосконалення конкурентоспроможності переробних підприємств АПК на зовнішньому ринку / Ю.Л. Зборовська // Інноваційна економіка. – 2012. - № 10. – С. 86-90.
Abstract: У статті зроблено аналіз відповідності розподілу експорту сировини й продовольчих товарів України відповідно до обсягів сільськогосподарського виробництва, дано оцінку конкурентоспроможності переробних підприємств АПК та запропоновано шляхи її удосконалення.
Description: Підвищення конкурентоспроможності вітчизняних продовольчих товарів на зовнішньому ринку є не лише проблемою переробних підприємств, а й сільськогосподарських, оскільки її формування починається ще на стадії виробництва сировини. Цьому сприятиме створення суб’єктами підприємництва сільськогосподарських відділів, що не тільки знизить собівартість продукції, а й дозволить краще контролювати її якісні параметри, в тому числі й екологічність, яка, сьогодні, є дуже важливою для іноземних споживачів. Активними гравцями на міжнародному ринку можуть бути підприємства, які мають сталі конкурентні переваги перед іншими товаровиробниками. Довготривалий ефект можливий за умови постійного їх відтворення, удосконалення й унікальності поєднання, а також неможливості копіювання конкурентами.
URI: http://lib.udau.edu.ua/handle/123456789/1413
Appears in Collections:Наукові матеріали кафедри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zborovska.pdfСтаття270.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.