ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ АПК НА ЗОВНІШНЬОМУ РИНКУ

Немає доступних мініатюр
Дата
2012
Автори
Зборовська, Юлія Леонідівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Подільський державний аграрно-технічний університет
Інструкція
У статті зроблено аналіз відповідності розподілу експорту сировини й продовольчих товарів України відповідно до обсягів сільськогосподарського виробництва, дано оцінку конкурентоспроможності переробних підприємств АПК та запропоновано шляхи її удосконалення.
Опис
Підвищення конкурентоспроможності вітчизняних продовольчих товарів на зовнішньому ринку є не лише проблемою переробних підприємств, а й сільськогосподарських, оскільки її формування починається ще на стадії виробництва сировини. Цьому сприятиме створення суб’єктами підприємництва сільськогосподарських відділів, що не тільки знизить собівартість продукції, а й дозволить краще контролювати її якісні параметри, в тому числі й екологічність, яка, сьогодні, є дуже важливою для іноземних споживачів. Активними гравцями на міжнародному ринку можуть бути підприємства, які мають сталі конкурентні переваги перед іншими товаровиробниками. Довготривалий ефект можливий за умови постійного їх відтворення, удосконалення й унікальності поєднання, а також неможливості копіювання конкурентами.
Ключові слова
конкурентоспроможність, конкурентні переваги, агропромисловий комплекс, експорт
Бібліографічний опис
Зборовська Ю.Л. Шляхи удосконалення конкурентоспроможності переробних підприємств АПК на зовнішньому ринку / Ю.Л. Зборовська // Інноваційна економіка. – 2012. - № 10. – С. 86-90.