Експортні можливості зернової галузі України

Немає доступних мініатюр
Дата
2013
Автори
Тимчук, Світлана Володимирівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Видавничо-поліграфічний центр «Візаві»
Інструкція
Зернове господарство відіграє важливу роль в аграрному секторі України, забезпечуючи стабільне постачання населення хлібом і хлібобулочними виробами, а також сировиною для промислової переробки. Виробництво, переробка і експорт зерна в Україні дають суттєві грошові надходження до бюджету і є важливим сектором працевлаштування населення країни.
Опис
Зерно для Укрaїни є стрaтегічною ринковою продукцією тa одним із основних джерел грошових нaдходжень для сільськогосподaрських товaровиробників Розвиток зовнішньої торгівлі, зокрема нарощування експорту країни на світовому ринку, збільшення або, принаймні, збереження його питомої ваги у світовій торгівлі є надзвичайно важливим чинником функціонування національної економіки будь-якої держави. Зернова галузь є базою та джерелом сталого розвитку більшості галузей агропромислового комплексу та основою аграрного експорту. Основними експортними культурами в Україні залишаються пшениця, ячмінь, кукурудза. На їх долю припадає понад 85% експортних відвантажувань. Це пов'язано з тим, що виробництво вказаних зернових у нас найбільше, і конкуренція на світовому ринку на них не така вже й велика.
Ключові слова
зернова галузь, агропромисловий комплекс, виробництво зернових, світовий ринок, світова торгівля, експорт, імпорт, трейдери
Бібліографічний опис
Тимчук С.В. Експортні можливості зернової галузі України / С.В.Тимчук, Н.А. Масловата / Менеджмент ХХІ століття: проблеми та перспективи : колективна монографія. - Умань: Видавничо-поліграфічний центр "Візаві", 2013 - С.247-250.