Проблематика експортної діяльності підприємств в швейній галузі України

Немає доступних мініатюр
Дата
2014
Автори
Тимчук, Світлана Володимирівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Видавець "Сочінський"
Інструкція
В Україні швейна промисловість (галузь легкої промисловості, що виробляє одяг та інші швейні вироби побутового та технічного призначення з тканин, трикотажних полотен, штучною і натуральної шкіри та хутра, нових конструкційних матеріалів, а також різноманітних оздоблювальних матеріалів і фурнітури) перебуває у стані економічного занепаду (зменшення обсягів експорту та зростання обсягів імпорту, заміщення вітчизняного виробництва повного циклу використанням схем з давальницькою сировиною). Водночас, вона історично ще за радянських часів забезпечувала вітчизняний та іноземний ринки якісною продукцією. Швейна промисловість складає понад 1/3 обсягу валової продукції легкої промисловості.
Опис
Отже, провівши дослідження даного питання, можна зробити висновок що проблеми експорту в швейній галузі на согоднішній день наявні. Оскільки обсяги імпорту перевищують обсяги експорту. При цьому обсяги експорту знижуються. Також знижуються обсяги виробництва. Причиною якої є сильна конкуренція іноземних виробників та відсутність вітчизняної сировинної бази. Існування в Україні великої кількості фабрик які працюють на давальницькій сировині призводить до того, що іноземні виробники швейних виробів розвивають своє виробництво. Для того щоб поліпшити стан галузі, необхідно сприяти її розвитку та підтримувати її в належному стані.
Ключові слова
експорт, швейна галузь, зовнішньоекономічна діяльність, зовнішньоекономічні операції, зовнішня торгівля, виробництво, імпорт, швейна фурнітура, швейні вироби
Бібліографічний опис
Тимчук С.В. Проблематика експортної діяльності підприємств в швейній галузі України/ С.В.Тимчук, О.О.Мамчур // Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи : колективна монографія : матеріали IV наук.-практ. конф., присвяч. 170-річчю заснування Уманського національного університету садівництва. / УНУС. - Умань : ВПЦ "Візаві" (Видавець "Сочінський"), 2014.- С.170-174.