Недоліки сучасного вітчизняного механізму справляння акцизного податку

Немає доступних мініатюр
Дата
2013
Автори
Бечко, Валентин Петрович
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Мелітополь : Вид-во Мелітопольська типографія «Люкс»
Інструкція
Основними недоліками вітчизняного механізму справляння акцизного податку є нестабільність ставок, недостатній рівень захисту від підробок вітчизняних акцизних марок а також недостатність повноважень працівників податкових та митних органів задіяних у сфері контролю за виробництвом і обігом підакцизних товарів а також їх відповідальності у сфері контролю за виробництвом і обігом підакцизних товарів. Шляхами вирішення перелічених проблем повинні бути забезпечення стабільності ставок цього платежу, запровадження більш захищених від підробок акцизних марок на алкогольні і тютюнові вироби, розширення прав та підвищення рівня відповідальності працівників контролюючих органів, задіяних у сфері контролю за виробництвом і обігом підакцизних товарів а також суттєве збільшення переліку підакцизних товарів за рахунок ювелірних виробів та прикрас, дорогих автомобілів та інших предметів розкоші.
Опис
фахове видання
Ключові слова
підакцизні товари, податкове регулювання виробництва та обігу підакцизних товарів, непряме оподаткування, акцизний податок
Бібліографічний опис
Бечко В.П. Недоліки сучасного вітчизняного механізму справляння акцизного податку / В.П. Бечко, П.М. Боровик / Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки) – Мелітополь : Вид-во Мелітопольська типографія «Люкс», 2013. –№ 2(22), Т. 1. С. 72-80.