Обґрунтування ефективного розвитку виробництва продукції олійних культур

Немає доступних мініатюр
Дата
2005
Автори
Шайко, Олена Григорівна
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Миколаївський державний аграрний університет
Інструкція
Дисертація присвячена вивченню і розробці теоретичних та методичних положень, практичних рекомендацій стосовно ефективного розвитку виробництва та використання продукції олійних культур. Розглянуто теоретичну сутність і методику оцінки економічної ефективності виробництва олійних культур, розкрито значення галузі в контексті енергетичної безпеки держави. Досліджено сучасний стан та тенденції виробництва продукції олійних культур в Україні та Черкаській області. Виявлено чинники впливу на економічну ефективність виробництва олійних культур в аграрних підприємствах. Проаналізовано стан розвитку переробної промисловості в регіоні. На основі використання економіко-математичного моделювання обґрунтовано перспективи високоефективного розвитку галузі в аграрних формуваннях регіону. Запропоновано шляхи підвищення економічної ефективності виробництва олійних культур. Значна увага приділена обґрунтуванню доцільності виробництва і використання біодизелю. Визначена ефективність та окупність інвестицій у будівництво заводів з виробництва біодизельного палива.
Опис
Ключові слова
економічна ефективність, олійні культури, стратегія, економіко-математична модель, біодизельне паливо, оптимізація, інвестиції, окупність
Бібліографічний опис
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.07.02. – економіка сільського господарства і АПК. –Миколаївський державний аграрний університет, Миколаїв, 2005. - 20 с.