Функціонування симбіотичного апарату Glycine max (l.) Merr. – Bradyrhizobium japonicum за дії біологічних препаратів та гербіциду

Немає доступних мініатюр
Дата
2017
Автори
Івасюк, Юлія
Карпенко, Віктор
Притуляк, Руслан
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тома
Видавець
Львів
Інструкція
Встановлено, що застосування гербіциду Фабіан 90 г/га в суміші з Регоплантом 50 мл/га, на фоні передпосівної обробки насіння сумішшю Ризобофіту 100 мл з Регоплантом 250 мл/т забезпечує підвищення ефективності функціонування симбіотичної системи Glycine max (L.) Merr. – Bradyrhizobium japonicum, що супроводжується збільшенням кількості і маси активних бульбочок на коренях сої від фази бутонізації до фази завершення цвітіння‒початку утворення бобів у 1,3‒2,0 рази. За даної композиції препаратів кількість бактерій Bradyrhizobium japonicum у бульбочках сої зростає на 66 % за вмісту леггемолгобіну в бульбочках 9,1 мг/г сирої речовини (коефіцієнт кореляції між чисельністю азотфіксувальних бактерій у бульбочках і вмісту у них леггемоглобіну засвідчив середній прямий зв'язок r=0,41).
Опис
Ключові слова
біологічні препарати, гербіцид, симбіотичний апарат сої
Бібліографічний опис
Карпенко В.П. Функціонування симбіотичного апарату Glycine max (l.) Merr. – Bradyrhizobium japonicum за дії біологічних препаратів та гербіциду / Карпенко В.П., Івасюк Ю.І., Притуляк Р. М.// Тези доповідей XV з'їздУ Товариства мікробіологів України iм. С.М. Виноградського, 11-15 вересня 2017 р. – Львів : СПОЛОМ, 2017. С. 330.